Puur Produkties, tekent voor smaak

Puur Produkties steunt Mentelity Foundation

Lees meer »

Puur Produkties presenteert evenementen locatie Paviljoen Puur

Lees meer »

De perfecte trouwdag regel je met een top cateraar!

Lees meer »

Tweets worden geladen...

Loods 6

Geschiedenis

De Bagagehal was vroeger letterlijk in gebruik als bagage- en opslagruimte van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij. Lopende banden transporteerden in de jaren vijftig eindeloze stromen koffers naar de ruimen van de oceaanstomers van de KNSM. Het monumentale, industriële karakter is behouden in de ruimte die nu in gebruik is als tentoonstellings- en evenementenruimte.

In april 1997 werd de Bagagehal officieel ‘gelanceerd’ als tentoonstellingsruimte middels een speciale openingsavond, met onder andere de ULTRA CED BAR van KEPP. Sindsdien hebber er vele tentoonstellingen, culturele manifestaties, merkpresentaties, workshops, modeshows en andere evenementen plaatsgevonden.

Heden

De bagagehal is een ruimte die gehuurd kan worden voor culturele manifestaties en tentoonstellingen.

De bagagehal wil -letterlijk- ruimte bieden aan vernieuwingsprocessen op het gebied van kunst en vormgeving. Ze richt zich in het bijzonder op die ‘ondernemers in de creatieve sector’ die doelbewust de grenzen tussen verschillende disciplines vervagen.

De bagagehal is een unieke ruimte die inspireert door haar indrukwekkende afmetingen: 9 x 80 m lang en een hoogte van bijna 5 meter. Door de reusachtige oude branddeur halverwege kan de hal in twee delen worden gebruikt, zodat het ook voor kleinere evenementen geschikt is.

Basisvoorzieningen zoals ventilatie, toiletten, verlichtingssystemen, krachtstroomaansluitingen, verwarming en opslagruimte zijn aanwezig.

De capaciteit van de totale hal is maximaal 600 personen.

Op de eerste verdieping van Loods 6 is een centrale hal, met een prachtig uitzicht over het IJ, die eveneens gehuurd kan worden. Deze open hal is met name geschikt voor recepties, lunches, diners en  fotografie- en filmopnames. Daarnaast is de vergaderruimte te huur, eventueel in combinatie met de Bagagehal of de centrale hal.