Puur Produkties, tekent voor smaak

Puur Produkties steunt Mentelity Foundation

Lees meer »

Puur Produkties presenteert evenementen locatie Paviljoen Puur

Lees meer »

De perfecte trouwdag regel je met een top cateraar!

Lees meer »

Tweets worden geladen...

Felix Meritis

Stadspaleis aan de gracht.

Felix Meritis ligt midden in het culturele en zakelijke hart van Amsterdam; in het grachtengordelgebied dat door de UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen. De bijzondere architectuur, de enorme ruimtelijke capaciteit én het monumentale karakter van het gebouw maken het tot een inspirerende plek.

Lange tijd was Amsterdam het middelpunt van de wereld, ongeëvenaard in schoonheid en welvaart.  Bezoekers uit binnen- en buitenland bewonderden de stad met haar voorname grachten en stadspaleizen. Eén van de stadspaleizen is Felix Meritis. In 1777 bouwde het genootschap Felix Meritis hier het prachtige neoclassicistisch pand dat is uitgegroeid tot een inspirerende en roemruchte plek ter bevordering van kunst cultuur, wetenschap en koopmanschap. Het Felix Meritis van nu bouwt voort op de tradities van de oprichters en is daarmee een symbool van levend cultureel erfgoed.

De karakteristieke zalen en de foyer geven zakelijke en feestelijke bijeenkomsten een bijzondere sfeer. Zo kunt u er dineren in de oudste Concertzaal van Nederland (diner tot 185 personen). De imposante Zuilenzaal, ooit de bibliotheek van het genootschap is nu vooral een geliefde trouwlocatie. Deze zaal met een schitterende lichtinval wordt ook gebruikt voor productpresentaties, premières conferenties en zakelijke diners (tot 130 personen).  De legendarische Shaffyzaal is bij uitstek geschikt voor feesten. In de 7 verschillende zalen waaronder ook kleinere, vinden conferenties, congressen, vergaderingen, recepties, debatten of lezingen vinden plaats. Het gebouw heeft een maximum capaciteit van 1.100 personen.